Η Metaloumin στο Solarplaza* Summit Greece 2023

Η Metaloumin στο Solarplaza* Summit Greece 2023

Υλοποίηση εξελίξεων στην ανανεώσιμη ενέργεια
Η Μεταλουμίν, διακεκριμένη εταιρεία του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμμετείχε στο συνέδριο Solarplaza Greece 2023, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στο Wyndham Grand Athens. Η σύνοδος των 170 εξεχόντων επισκεπτών μετατράπηκε σε δραστήριο βήμα για ηγέτες της βιομηχανίας, εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς, να εμβαθύνουν στις κρίσιμες τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον ιδρυτή της Solarplaza Edwin Koot, να θέτει τις βάσεις συζητήσεων για το μέλλον της ηλιακής ενέργειας. Ο Στέλιος Ψωμάς της HELAPCO μίλησε για την ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών, τους εθνικούς στόχους, τις τεχνολογικές εξελίξεις και το Ελληνικό τοπίο σε σύγκριση με χώρες της ΕΕ. Στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο Θόδωρος Τσιώλης (Fusion Solar, Huawei) τόνισε τον κρίσιμο ρόλο της αποθήκευσης ενέργειας για τη σταθερότητα του ενεργειακού δικτύου, μέσω ενσωμάτωσης διαφορετικών πηγών ενέργειας και παραγωγικής ευελιξίας, που τροφοδοτούνται από νέες αγοραστικές ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιτροπές και παρουσιάσεις έθιξαν κρίσιμα θέματα όπως οι προκλήσεις σύνδεσης στο δίκτυο, ο ρόλος των λύσεων αποθήκευσης στη σταθεροποίηση του δικτύου, οι νομικές εκτιμήσεις στις Συμφωνίες Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs), η αστάθεια της αγοράς, η ενοποίηση τομέων, συγκεκριμένες εταιρικές μελέτες PPA στην Ελλάδα και διδάγματα από πραγματικές περιπτώσεις αποθήκευσης και αντίστοιχα έργα.

Η Μεταλουμίν παρακολούθησε ενεργά τις συζητήσεις, αντλώντας πολύτιμες γνώσεις και προοπτική σε ευρύ φάσμα θεμάτων. Η συμμετοχή όλων στις συζητήσεις διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της συνολικής επιτυχίας του Solarplaza Summit Greece 2023.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους και η Metaloumin εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στη Solarplaza, τους συνομιλητές, τους χορηγούς και τους συνεργάτες, που χάρισαν στην αξιοσημείωτη εκδήλωση τον πιο θετικό αντίκτυπο.